♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Assalamualaikum.. Make sure awak smue dh solat sebelum masuk blog yg serba biase ini. NEVER SKIP A PRAYER. THERE'S A MILLIONS IN THEIR GRAVES WISHING TO COME BACK TO LIFE ONLY TO PROSTRATE TO ALLAH ONE MORE TIME~
سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
In the name of Allah , Most Gracious , Most Merciful






Saturday, August 12, 2017

3rd appointment

Holaaa guys. So today mira nak update blog pasal my braces journey.
So far I hv wore this for 34 days. haha lek la baru 34 hari >.<
So for my 3rd appointment xda apa sgt pun. Cuma kali ni mmg sakit sebab ketat gila weh dia pasang.
Nak nangis aku. Dah nangis pun for exactly. Kali ni dia pasang nance wire huhu. Kalau nak tahu nance wire tu apa dan bagaimana rupanya boleh google image. Malas nak attach gmbr kt sini haha.
.
Sebelum ni aku mcm dh boleh biasakan diri but now dia tambah lagi nance wire kat lelangit atas ni susah balik nak cakap and makan huhu. Doc said its normal for a few days. Selalunya lepas seminggu akan okay.
.
Mmg bercinta babe nak tunggu seminggu tu haha. Aku ni dh xda mood nk kje sebenarnya. dah datang hari malas aku huhu. Rasa nak lepak2 kat umah. Keluar jalan dengan family. Lepak umah makcik. Takde terikat dgn komitmen keje ke apa. Aduhh nak benti keje ni. Tp x brani nk ckp :/
.
Anyway back to my braces, ntahlah xda apa nak cite cmtu jela process dia. Every month datang appointmnt dia ketatkan wire pastu repeat benda yg sama. From my pengiraan I will datang appointment selama 24 atau 26 kali. Bersamaan 24/26 bulan. Bersamaan 2y or 2y2m.
hehe kalau ikut tahun mmg nmpk lama. So aku suka letak kat mindset "ok datang 23 kali je lagi" then next apt aku akan ckp "cmon mira 20 kali je lagi" and so on smpai laa "pehh tinggal 3 kali je lg appointmnt" hehe sbb aku suka letak dlm mindset cmtu.

Same goes kalau aku dok counting pape. I will use days instead of month. hehe. "120 hari je lagi mira" then "30 hari lagi" "10 hari lagii yehuuu" smpai la "wowwww esok is the dayy" Hahaha aku mmg cmtu. Letak lam mindset cmtu. Btw hritu first day pakai dia pasang bawah je sbb dia kata lau pasang top bottom serentak mmg matilanak sakitnya. So dia wat satu2 lu. Pasang bawah dlu. 2weeks after that atas pulak. Time dia pasang yg atas ni, yg bawah dia x ketatkan. Sbb dia xnk sakit overdose atas bawah. Ni pun dah nangis aplagi lau dia ketatkan bwh skali. Leh tercirit agaknya kakakakakakkaa

Sooooooooooooooo my real journey begins. hehehehe >.<
my next appointment will be on Sept. (6th Sept)

grey done.
turqouise done.
next warna apa lawa eh? why not we go to pinkkk hehe
pink or navy blue? pink kot. navy blue gelap dh mcm hitam la. kang org igt tooth decay lak hahahahahahah. Thanks for reading. see u guys soon!

assalamualaikum kalau x jwb dosa kalau jawab saiiiyanggg :p

xoxo, Mira.


No comments: