♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Assalamualaikum.. Make sure awak smue dh solat sebelum masuk blog yg serba biase ini. NEVER SKIP A PRAYER. THERE'S A MILLIONS IN THEIR GRAVES WISHING TO COME BACK TO LIFE ONLY TO PROSTRATE TO ALLAH ONE MORE TIME~
سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
In the name of Allah , Most Gracious , Most Merciful






Friday, July 14, 2017

I LOOK FOR THE SUN BUT ITS RAINING TODAY

salam reader
Baca tajuk je dah tau kita sedih kn huhu
taktahu la knp lately ni sng sangat get sober.
why eh?
ke sebab tak boleh solat eh. Salah satu sbb x bahagia sbb x solat kan. 
ke sbb tgh emosi period. ke sebab mmg ada benda yg buat aku sedih?

masa tgh bahagia dgn dia, aku selalu pesan dlm diri jangan suka sangat jangan happy sgt mira sbb xtau bila kita akan sedih. tp degil. bahagia nya over sgt. update pasal dia. cerita kat org pasal dia. bahagia sgt people can say it thru my eyes when i talk about u 
kan skrg dah sedih. kan skrg dh mcm2 masalah.

ye la pada dia xde apa yg sedih xde apa masalah tp on my side ni mmg sedih sgt. dia x cl pn sedih. dia x ws sedih. dia cl tp x ckp pape pn buat aku sedih. basically everything make me sad idk why.
dia dh x bahagia ke dgn aku? dia dh x rse pape ke. hm
everything seems so wrong :'(

xnk bgtau dia sbb nti dia muak dgr. Nanti dia ingat aku cuba cari masalah nk gduh padehal ini yg aku rasa. hambar. hambar teruk. did he still love me? or not. hm i hate this feeling
i hate to be like an option.

jujur aku sedih dgn dia smpai skrg sbb ayat dia wktu dia mrh aku.
"jgn kacau adik i lg. ni last warning"
sumpah masa baca tu air mata rsa nk tertumpah. sedih sgt. rsa i hv no value. rasa mcm i stranger sgt utk u. rasa i jahat sgt. boleh je ckp "ni last u tanya bnda2 ni kt dia. lepasni jgn tnya lg"

ni guna istilah "last warning" dan "kacau" weh sumpah terasa sgt. rasa mcm hina sgt je diri.
yela wak sy xleh kacau kluarga awk. sy x mcm dia kan. dia rapat dgn kakak awk. rapat dgn kluarga awk. while im not. smpai warning jgn kacau adik lagi tu. sentap sgt :'( weh rasa nak nangis plak type ni huhu. lagi sedih bila dia kata "pandai2 la settle sendiri" sedih ya allah. i thought we are going to face it together :"| xpe... aku bkn penting pn. 

tp aku xnk nangis. biarlah dh bertakung pn air mata ni aku xnk nangis sbb nti aku makin tawar hati.
tp org kata kalau sedih nangis jela. sbb tu tuhan cipta air mata. ye tak? hm sakit sgt :'(
i am nobody compare to her. tkpelah mira tunjuk jela kau ok. Chill ok mira. Aku cuba for take all of this easy, cuba lupakan buat xde pape jadi. but it hurts me more. 
Buat masa ni biarlah aku x cri dia. dia cl aku angkat. dia ws aku reply. kalau tak tu xdelah... sbb sebelum ni aku je yg slalu cl ws. biarlah kali ni dia cri aku pula. kalau dia x cri then i know where im stand.

and lagi satu buat aku sedih bila dia kata "dia dh nk kawen pn"
asal dgr mcm hampa je ayat tu. knp klau dia belum nk kawen u nk la? hm
mira.
dalah mira.
jangan sayang manusia sgt. ni lah jadi kalau syg manusia sgt.
jangan letak manusia no 1. 
they can hurt u they can break u.

oh god. i cant stop this tears. i wish i can cry infront of u then u will know how hurt i am...


Thursday, July 13, 2017

EMOTIONAL

assalamualaikum readers! kalau jawab saiyanggg tak jawab dosaa hahahaha *larikkkk*

how you guys doing? Ada sihat ada baik tak? ya allah lama gila tak post. got no time k pls. Busy en wanita bekerjaya hhahahaha. okay so we hv passed the ramadhan. Salam ramadhan to all maaf lambat wish. So how was ur ramdhan going? mine is omg busy gilos. haha i kinda miss my ol' ramadhan times. Wish that we can meet ramadhan again next year amiin.

And yessssss hows ur raya?? common question is tema warna apa? mine is turquoise pink. got no idea la nak pakai warna apa. dah besar kan masing masing so we know we only pakai that baju for salam salam minta maaf time and ambik gambar then change to tshirt back bcs had to wash all the dishes lol. 2017 turn raya kat Pahang. Alhamdulillah dapat kumpul dengan semua. My raya definition skrg not about collecting duit raya whos got duit raya paling byk, whos baju raya paling top, buying lotsa branded things so on tapi lebih kpd meraikan saudara2. lagi lagi atok, tokwan, nenek. Bersyukur sangatt semua nya masih sihat even in theirs 70s. and dapat beraya dalam keluarga yg lengkap dan sihat. it is more than enough.

Ada orang beraya, tapi beraya kat hospital. Ada orang raya tapi tak cukup ahli keluarga. Banyak la lagi, so just appreciate la apa yang ada depan mata bcs we dont know when it will be taken from us.

Now dekat ofis and tengah kerja. Not tengah kerja but tgh beblogging for exact.
entah banyak gila benda nak luah dalam ni. Sorry encik blog sbb cuma cari kau waktu tengah sedih. I hv no place to share. Cerita dgn org takut org muak. Dengan kau jela huhu.
Sesak dada ni air mata lama bertakung tapi tak tumpah pun. Sebab aku taknak. Try to hold. but once broken considered sold la haha. lmao am i just making a joke? lol pls laugh. k

Encik blog.
Sedih hati ni. Macam macam rasa ya allah baru taip ni je dah bertakung semula air mata aduhai.
Sensitif nya la hati ni. knp ye.
entahlah satu satu mcm flashback dalam kepala.
dengan adik dia marah aku. dengan mak dia marah adik dia or probably marah aku skali sbb buat anak laki dia sedih and mcm mcm lah.
Pujuk diri sendiri jela skrg. Yela semua pn salah aku. Semua nya salah aku. Siapa jela aku ni banding dgn si dia huhu. ok dia 25 aku ni budk hingusan kot baru 20. Belajar pn x habis. banding dgn si dia. Bekerjaya. Pg keje pakai baju uniform. aku xda pn. paling pun baju uniform aku masa join persatuan bulan sabit merah smk telok panglima garang tu je. haha hm sedih sebenarnya. Type haha utk hiburkan diri sendiri.
Cantik orangnya. Tinggi. Kurus. Putih.
semua nya opposite dengan aku. huhu. Memang rasa diri tkde value la compare dgn girl tu.
Nurse pulak tu. Saya ni ape la ada. Saving pn xda.  Keje pun berniaga. Bukan org keje beruniform.
Berniaga jalan kaki. Berpanas berpeluh2 angkat barang berniaga. Tapi tk malu pun entahlah mungkin sbb minat berniaga. darah berniaga tu dlm diri kn. yela mak ayah berniaga. atok nenek pun berniaga. Semua berniaga.  Lain la dengan dia. Belajar pun bagus. Dengan keluarga awk lg. Family sy biasa2 je....


okay skrg boss aku ada kt sebelah.
aku masih lagi menaip. background dgr suara cina dia sembang dgn kwn dia.
aduh potong stim sedih aku betul lah.
ok now dia bagi aku voucher kfc rm10 hahahahahahaha
dia ni mmg suka memberi. baik betul la boss aku ni, semoga hati lembut utk diberikan hidayah tuhan.
and for me too. sama2 la kite..

ok sambung lik kisah sedih.
dalah dia marah aku. Siap warning bai jangan contact adik dia. last warning.
Peh sentap gila. Cuma chill jgn nangis. Kang dah nangis payah nk benti.
Adik dia ws aku lagi marah aku lak. peh lagilah aku sentap.
skrg ntahlah. Diam jela mira. Siyes xda mood sgt nk ckp skrg.
Terasa mungkin. Siapa jela x terasa. Yela kalau salah pn jgnlah mcm ni. hm
sedih sgt
.
.
.
bila dah pujuk diri sendiri dah cool sikit, aku pujuk diri sendiri dengar lagu sentimental kat utube je. Takkan nak layan hardcore lak en. haha aku mmg minat lagu sentimental ni. Kena dgn jiwa. Then dia cl. Ok jela kan cuma x reti nk ckp apa. entah hati masih terasa. then ttibe dia cakap pasal bday kawan dia lak. girlfriend kawan dia buat surprise hantar cake. ok motif?
nak aku buat ke? alamat pn xtau. tmpt keje punye alamt department apa ke bilik apa ke pn xtau.
yela budk hingusan en  baru 20 tahun tahu apa. semua xtau.
kalau ex awk yg jd awek awk dia taulah kot.
dia cite excited gila. ok so happy la member dpt surprise cmtu and u not get it?
maaf.
sebab x wat delivery surprise tu,
Ada fikir. Bukan xda. Cuma xtau alamat. sorry la bagi hadiah picisan je. huhu buang jela
setakat kad je kot. kad beli kt kedai pn boleh. ye tak :')
kad buruk lak tu kalau cntik mcm tempah pnya ok la jugak. kan haha
baju pun tk lawa. yg x minat pakai lak tu. dia minat round neck aku bagai berkolar haha
patutlah member xnk pkai. tkpe. itsokay. Bnda xda apa nk dibanggakan. nak tayang kat member pun segan. Hadiah budk skola bolehlah. Apa kelas bg u tu ye tak huhu
(crying sial aku taip ni)
rubbish lah. sedih. aku x suka sedih. nampk lemah sgt.
tp mmg sentap la. terasa sangat :'))

mmg la kau xda mention nk bnda tu but common sense lah.
contoh simple kau bagi org tu nasi dgn telur goreng. then org tu kata "nak tau x my friend kan boyfriend dia bagi nasi briyani daging pehhh sedap khas dari penang lak tu"

huhu kau rasa hati org yg bagi nasi putih telur kicap tu rasa apa?
nak cite boleh je tp raikan la pemberian dia.

"u tau x kawan i dpt nasi briyani dr penang girlfriend dia bagi tp x dpt la lawan apa u bagi. u pnya nasi putih telur goreng tu mmg x dpt ditandingi sbb u masak ikhlas utk i sorang. penuh kasih syg hehe"

simple. terhibur hati member dgr. terasa dihargai sgt sgt sgt. walaupun dia tau kau bergurau. yela nasi putih telur goreng x dpt ditandingi apa nya. mmg sah2 la dpt tp apa yg hati dia rasa tu yg penting. rasa pemberian dia dihargai. Lelaki suka melihat. Perempuan pulak suka dgr. so ckplah yg baik2 yg manis2 yg membahagiakan.

ni bukan soal "sorry i bukan mulut manis" "sorry i x suka tipu" "sorry i bukan hipokrit" no no ni bukan soal tu. tapi soal menjaga hati pasangan. meraikan pemberian pasangan. Menyenangkan hati pasangan.

Entahlah mungkin aku yg terlebih emosi. Emosi la sbb aku buat tu pakai masa dan tenaga :')
kalau labur duit je tau2 siap tu lain la kan huhu

"I gave you $10 and she gave you $50. You felt that she was better just because she gave you more when she has $1000 in her purse and all i had was this only $10"

~terasa sangat. Diam lagi baik dari meluahkan. Betul tk encik blog? Kalau cakap pun aku yg salah. Diam jela. Bawa diri layan perasaan pujuk diri sendiri....~