♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Assalamualaikum.. Make sure awak smue dh solat sebelum masuk blog yg serba biase ini. NEVER SKIP A PRAYER. THERE'S A MILLIONS IN THEIR GRAVES WISHING TO COME BACK TO LIFE ONLY TO PROSTRATE TO ALLAH ONE MORE TIME~
سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
In the name of Allah , Most Gracious , Most Merciful






Thursday, January 26, 2017

Ketika mata dipejam seketika

Salam readers (kalau tk jawab dosa, kalau jwb saiiiyangg)

Waktu yg sesuai untuk menulis. Lama tak menulis. My previous post, baru je aku publish tadi. Tapi dah siap tulisnya lama. Cuma tersimpan dalam draft and baru post tadi.
So post yg ni consider as my new entry la hukhuks.

Pernah tak kau before tido, kau pejam mata imbau semula kenangan-kenangan waktu dulu?
Bcs I did.
Gelak tawa dgn kwn kwn sekolah
Tetiba balik rehat, tgk ada surat cinta bawah meja.
Senior datang class sebab nak tanya nama siapa
Huha huha dgn kwn masa balik sekolah.
Holiday dgn family
Bercinta
Putus cinta
Macam-macam la.

Ada masanya, aku before tido akan kenang balik semua tu.
Yesss aku mmg hati ada taman. Tgk je garang. Tgk je sombong. Padehal kuat leleh.
Even taklah 100% aku ingat apa aku wat in my past but memories yg terpahat dlm minda tu tetap ada.
Kadang senyum sendiri bila teringat momen-momen tu.
Sampailah part-part pahit bodoh yg pernah aku buat dlm hidup.
Hidup ni mcm kain canvas. Aku sendiri yg lakarkan corak yg aku nak.
Mata masih terpejam.
Cuma air mata mengalir dalam diam.
Terus mengalir ke pipi

"astaghfirullahal adzim"
luah di bibir.

Teruknya waktu itu
*nangis*

benda-benda ni kalau dikenang memang automatic air mata terus mengalir :'(
Ya allah.

Lemah sungguh diri ni.
Malu dgn diri sendiri. Masih ada peluang ke utk betulkan kesilapan?

Ada masanya mcm xnk terima sesiapa dlm hidup
bukan sbb rasa diri bagus tp sbb sedar diri ni terlalu byk kurang dr baiknya.
sometimes i feel like I dont deserved to be with anyone.
Kadang nak baca ws malas nk angkt cl mls semua malas.
Cuma baca buku/tulis blog/dgr lectures/tgk movie/makan macam  masa utk diri sendiri. Fon ke apa malas nak usik, Menjauh bukan sbb benci. Bukan sbb x sudi. Bukan sbb boring ke apa tp sometimes kita memang perlu 'ruang' utk sendiri.

Entahlah.
Aku pn xtau apa yg aku nak. complicated kn? huhu.

Tak dinafikan aku mmg mudah bosan dgn sesuatu.
contohnya skrg ni la td beriya nak update blog skrg aku rasa bosan nak menulis and mood tetiba nak tgk movie pulak hahahahahahaha

ok aku rasa cukup smpai sini.
aku nak layan movie.
nti pape gua update lagi haha

salam sayang,
mira

No comments: