♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Assalamualaikum.. Make sure awak smue dh solat sebelum masuk blog yg serba biase ini. NEVER SKIP A PRAYER. THERE'S A MILLIONS IN THEIR GRAVES WISHING TO COME BACK TO LIFE ONLY TO PROSTRATE TO ALLAH ONE MORE TIME~
سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
In the name of Allah , Most Gracious , Most Merciful






Thursday, July 28, 2016

Am i doing the right decision?

Assalamualaikum.

Lately ni busy sikit dengan class, assignment, project itu ini. Tak sempat nak update. Btw selamat hari raya (dah nak habis raya dh pun) haha.

Macam-macam terjadi in this short period.
Jumpa orang ni. Berpisah dengan orang ni. Haha..

Ya Allah... Engkau Maha Mengetahui.. Hati ini, perasaan ini, jalan hidup ini, masa depan diri ini.. semua dalam pengetahuan dan rancanganMu..

La Hawla Wala Quwata Illah Billa..
Tiada daya dan tiada kekuatan melainkan dengan pertolonganMu..

Bantulah aku dalam membuat keputusan agar tidak menyakiti sesiapa.
Dan yakinkan aku dengan keputusan yg telah aku lakukan itu..

2 tahun lagi?
Nak masuk rombongan?
Ye.. Nampak dia serious. Dengan usia 25, financial, kerjaya dia.. Memang tersangat stabil. Ibu ayah keluarga dia pun dah tahu, huhu

Tapi... me? on my side.. aku tak bersedia lagi utk itu. Im just 20
Aku nak belajar sampai masters. Nak dapat master tak kira apa. Nak dapat kerja best best. I can go travel with my parents and friends without thinking about benda lain (marriage life and kids)

But dia cakap after get married pun boleh je nak berjaya and kejar semua tu. Dia pun give fully support utk aku dapatkan master,
Katanya kan sweet graduate nanti dengan anak. hahaha

I do believe dia akan support, sebab dia pun bukan cikai cikai. Educated orangnya. Engineer Petronas  kot huhu

Kalau sembang dengan dia rasa macam aku ni noob gila. Cam tktau pape hahaha.
But dia tk pernah gelakkan. Never said "la takkan benda camni pun taktau" or anything yg boleh buat sentap...

dia akan cakap "bukan camtu sayang... cmni blablabla"

Aku pernah cakap kat dia, betul ke dia serious nk dkt aku yg xde pape ni. Blaja pun x habis. Life pun terbalik sana sini.. lain la dia dah ada semua

Dia jawab " Siapa kata i dh ada semua? I takde you. Sebelum i dapat apa yg i ada sekarang, I sama je macam you sayang. Pelajar juga. Takpelah kalau u tak stabil, i tolong stabilkan you.. Yg penting skrg habiskan blja tu dulu. Blaja leklok. Sbb blaja ni hanya skali. Dapatkan DL every sem"

Huhu speechless dengar, Aku tanya kalau aku dapat DL every sem, dia nak bagi apa?
Dia tanya aku nak g mana?
Me: Seoul, Korea.
Him: Okay i bagi flight ticket ke sana.

hahahaha ya tuhan! mmg motivate syamira utk blaja.

Dia kata lagi 2 tahun.
Inshaallah aku 22 dia 27..
ya Allah serious la????

Takutnya. Takut fikirkan nak berumah tangga ni. Camne la kawan kawan aku boleh kahwin right after spm and dh beranak pinak dah huhu.

Masih dalam discussion, masih mengenali hati dan perangai masing-masing.. inshaallah kalau betul dia orangnya, maka dia la jua akhirnya.

Doa jangan pernah henti. Minta petunjuk. Minta ditetapkan hati atas keputusan. inshaallah.
Ya Allah.... aku mahu yang terbaik.. terbaik buatku insan kerdil ini..


love,
Mira

No comments: